Catechisatie

youth20and20the20bible-300x199
In het winterseizoen komen de jongeren van de gemeente naar de catechisatielessen. Daar lezen we samen de Bijbel, bidden we tot God, en bespreken we allerlei onderwerpen. Dat kan zijn iets van de leer van de kerk. Maar ook voor praktische onderwerpen hebben we aandacht. In onze gemeente maken we gebruik van de methode ‘Leren om te leven’ van ds. P. van de Kraan en anderen.

Catechisatieseizoen 2017-2018
Op D.V. 26 september 2017 zal het nieuwe catechisatieseizoen beginnen voor alle groepen, uitgezonderd de groep 13-jarigen. Deze groep (13-jarigen) begint op D.V. 3 oktober 2017.

De lessen worden dit seizoen verzorgd door dr. M. Klaassen, ds. P. van der Kraan,  kand. M. van Dalen en Jozias van Belzen.

aanmelden-cat

We willen graag dat je je hier aanmeldt voor de catechisatie.

Groepsindeling en tijden

Hieronder geven we aan u en jullie de indeling en tijden van de groepen door.

Dinsdag:

Tijd Groep Bij wie Waar
18:45 – 19:30 klas 1 voortgezet onderwijs,
ofwel de 12-jarigen
ds. P. van der Kraan Zaal 2
18:45 – 19:30 klas 2 voortgezet onderwijs,
ofwel de 13-jarigen
Jozias van Belzen Zaal 1
18:45 – 19:30 klas 3 voortgezet onderwijs,
ofwel de 14-jarigen
dr. M. Klaassen Consistorie
19:30 – 20:15 klas 4 voortgezet onderwijs,
ofwel de 15-jarigen
ds. P. van der Kraan Zaal 2
19:30 – 20:15 16-jarigen kand. van Dalen Zaal 1
19:30 – 20:15 17-jarigen dr. M. Klaassen Consistorie
20:15 – 21:00 18-jarigen en ouder kand. van Dalen Zaal 1

Vrijdag:

Tijd Groep
19:45 – 21:30 belijdeniscatechisatie (tijden/data kunnen soms afwijken)

Belijdeniscatechese

Jongeren en ouderen die in hun leven de Heere willen dienen en willen uitkomen voor de naam en het werk van God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest roepen we op om na te denken over het afleggen van de openbare belijdenis van het geloof.

praying_hands_bible
Tijdens belijdeniscatechisatie leer je wat “belijdenis doen” inhoudt en wat het betekent om belijdend lid van onze gemeente te zijn. De belijdeniscatechisatie geeft ook verdieping van de kennis van de gereformeerde traditie en ons kerkelijk leven. En daar is de ruimte om al je eigen vragen te stellen. De catecheselessen vinden normaal gesproken op op iedere vrijdag plaats van 19:45 tot 21:30. Van harte aanbevolen! Graag vooraf aanmelden bij dr. M. Klaassen!

Ten slotte
Tijdens de catecheselessen zal de persoon, de naam en het werk van de Heere God in het middelpunt staan. Van de catechisanten verwachten wij, dat je daar in alles rekening mee houdt. Ook in je gedrag en kleding.

We zien er naar uit jullie te ontmoeten en hopen op goede avonden met elkaar!