Welkom!

Welkom op de website van de Hervormde Gemeente (PKN) van Arnemuiden
Een gemeente met een Kerk waaruit het Evangelie van Gods genade en goedheid vanaf het jaartal 1574 wordt verkondigd.

Op deze website vindt u informatie over de gemeente, haar commissies en verenigingen, zendingswerk en het Woord van God. Alle onderwerpen die gepubliceerd staan op deze site zijn te raadplegen in het menu bovenaan deze pagina. Wij hopen dat deze website een bijdrage mag leveren aan de opbouw van het Christelijk geloof in uw leven.

Liturgie voor de erediensten

Hieronder vindt u de liturgie voor de eredienst van D.V. zondag 16 februari 2020. Jong en oud is van harte welkom om onze erediensten mee te maken – een speciaal bericht voor onze gasten vindt u hier. Onze kerkdiensten zijn ‘live’, of later, via de kerkradio te beluisteren. De weekbrief voor de nieuwe week, met daarin onder meer de doelen voor de collectes tijdens de erediensten, vindt u op deze pagina.  Het kerkdienstenrooster voor de komende weken is hier voor u beschikbaar.

Zondag 16 februari 2020

Morgendienst aanvang 10:00 Middagdienst aanvang 16:30
dr. M. Klaassen dhr. T.R. Rietveld, Ridderkerk
Voorzang:Ps. 145: 1 en 2 Voorzang:Ps. 124:1 en 4
Thema voor deze dienst: Komen tot Jezus Thema voor deze dienst: Indringend onderwijs
Schriftlezing: Mattheus 15: 21-28 Schriftlezing:Lukas 13: 22-35
Kerntekst: Mattheus 15: 21-28 Kerntekst:Lukas 13: 23-24a
We zingen:
1. Ps. 103: 8 en 9
2. Ps. 69: 7
3. Ps. 38: 15, 21 en 22
4. Ps. 31: 17 en 19
5. Ps. 69: 13
We zingen:
1. Ps. 122: 1 en 2
2. Ps. 35: 13
3. Ps. 95: 2, 3 en 4
4. Ps. 118: 10
5. Ps. 36: 2

Goede voornemens – Bijbel lezen in 1, 2 of 3 jaar

Veel mensen maken rond de jaarwisseling goede voornemens. Wilt u mee gaan Bijbellezen? Onderstaande tekst, overgenomen van deze internetpagina, kan wellicht helpen.

De Schotse predikant Robert Murray McCheyne maakte in 1842 een bijbelleesplan. Nog steeds wordt dat rooster door veel mensen gebruikt. In een begeleidend schrijven aan zijn gemeente somt hij vijf voordelen op van zo’n leesrooster:

1. De hele Bijbel wordt een jaar lang met regelmaat gelezen. ‘Ik vrees dat velen van u nooit de hele Bijbel hebben gelezen. Als we bepaalde gedeelten van de Bijbel overslaan, zullen we onvolledige christenen zijn.’
  2. Er zal geen tijd verloren gaan met het zoeken naar een geschikt bijbelgedeelte. ‘Gelovigen kunnen vaak moeilijk een keuze maken uit de bergen der specerijen.’
  3. Ouders zullen steeds een onderwerp hebben waarover ze met hun kinderen kunnen spreken. ‘Het lezen van zomaar een hoofdstuk lijkt vaak op water dat op de grond wordt gemorst.’
  4. De predikant weet in welk deel van de weide zijn kudde zich voedt. ‘Op zondag kan de predikant beter zijn woorden kiezen.’
  5. De zoete band van christelijke liefde en eenheid zal versterkt worden. ‘Christenen hier en elders zullen om dezelfde beloften bidden, treuren over dezelfde zonden, God prijzen met dezelfde liederen en gevoed worden door dezelfde woorden van eeuwig leven.’

In één jaar de Bijbel door (tekst en links afkomstig van ChristenLeven.blogspot.com):

In twee jaar de Bijbel door:

In drie jaar de Bijbel door:

• Bijbelleesrooster Christian Answers
  • Ligonier.org
  • Kaleo.nl
  • Wanneer je de Bijbel leest in drie jaar, kun je elke dag een hoofdstuk lezen. De Bijbel telt 1189 hoofdstukken. Je zou dan bv. een aantal Psalmen samen kunnen lezen.

In vier jaar de Bijbel door:

Lezen volgens een Bijbel App

Bericht aan onze gasten

We verwelkomen heel graag gasten in onze gemeente.  U kunt in dit overzicht ruim van te voren nagaan wanneer en hoe laat de erediensten plaatsvinden, en wat het karakter van bepaalde erediensten is.

Wilt u rekening houden met het feit dat in onze diensten een voorzang gezongen wordt, ongeveer vijf minuten voor het begin van de eredienst? Het is fijn wanneer alle kerkgangers op dat moment hun zitplaats hebben ingenomen.

Indien gewenst kunt u voor de kleine kinderen gebruik maken van de oppasdienst.

Let er op dat er bij het kerkgebouw zelf niet heel veel parkeergelegenheid is. U kunt parkeren in de Clasinastraat, op het Havenplein, in de Burgemeester Hackstraat of op het plein aan de Korenbloemlaan. Voorkom foutparkeren – het is tegen de wet, veroorzaakt overlast voor bewoners en de politie kan mogelijk een vervelend briefje onder de ruitenwisser achterlaten.

Bijbellezen, hoe doe je dat?

Het klinkt zo gewoon en vertrouwd: “laten we een stukje uit de Bijbel lezen”. Maar iets lezen uit de Bijbel betekent niet meteen dat je/u werkelijk begrijpt wat er staat en wat God in het tekstgedeelte aan jou/u wil duidelijk maken. Besef dat goed en nauwkeurig Bijbellezen een zaak is van levensbelang: de Bijbel kan en wil ons immers wijs maken tot zaligheid! (2 Tim 3:15)

Er zijn veel verschillende methoden die kunnen helpen bij het doen van Bijbelstudie: heel eenvoudige methoden, maar ook methoden die vragen om wat meer diepgang en gesprek.

We wijzen u/jou graag op de website van LCJ (zie hieronder), waar heel duidelijk een aantal methoden en hulpmiddelen worden toegelicht. Van harte aanbevolen!